At være elsket

Gud er Herre over, hvad vi ser

Gud åbner med sin Ånd øjnene på dem, som tror, så de ser mere og mere af den usynlige virkelighed.

Men han lukker også fra tid til anden øjnene på dem, der ikke tror, når det tjener hans sag.

Historien, som vi også så på i går, er fantastisk. Først ser tjeneren ikke, hvad Elisa ser – og Elisa beder: “Herre, åben øjnene på ham, så han kan se!” Og Gud åbner hans øjne og “han så, at bjerget var fuldt af ildheste og ildvogne rundt om Elisa” (2 Kong 6,17).

Bagefter beder Elisa for fjenden: “Da fjenderne kom ned mod Elisa, bad han til Herren: ‘Slå dog disse folk med blindhed!’ og på Elisas bøn slog han dem med blindhed” (vers 18).

Så leder Elisa dem midt ind i Samaria, og for dem var det jo fjendens hovedstad, og så beder Elisa igen: ” ‘Herre, åbn øjnene på dem, så de kan se!’ Herren åbnede deres øjne, og de opdagede, at de var midt inde i Samaria” (vers 20). Her får de et festmåltid – og bliver sendt hjem. Og beretningen afsluttes: “Aramæerne foretog ikke flere strejftogter ind i Israel” (vers 23). Næh, det forstår jeg godt, for at kæmpe mod Israels Gud – det var for stort!

At være sammen med himmelens Gud – det er også stort! Og han tager os ind i sin virkelighed – og den er større end alt. Med ham, hos ham kan vi altid være trygge, og han viser os veje og muligheder i livet, vi ikke ville se uden ham. Han vil også tage sig af det, du står midt i nu. Bed ham om at åbne dine øjne, så du må se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *