At være elsket

Ingen hemmeligheder for Gud

Engang lå aramæerkongen i krig med Israel – og det blev en mærkelig oplevelse. Vi har allerede set på noget af det i går. I dag tager vi begyndelsen af historien.

Hver gang aramæerkongen havde planlagt slaget, og hans folk var klar – så var Israel konge forberedt – og “det var ikke kun én eller to gange” (2 Kong 6,10).

Det var frustrerende: “Det blev aramæerkongen ophidset over; han tilkaldte sine folk og sagde til dem: ‘Kan I ikke sige mig, hvem af vore det er, der sender bud til Israels konge?’ “ (vers 11) – nærliggende at tro, at der var et læk. Men en af hans folk havde fattet, hvad det handlede om: “Det er ingen af os, herre konge. Men Elisa, profeten i Israel, fortæller Israels konge hvert ord, du siger i dit sovekammer” (vers 12).

Ingen hemmeligheder for Gud. Og når vi står med Gud, kan andres hemmeligheder mod os heller ikke skade os – for Gud er! Og han håndterer også det, ingen ved. Og han åbenbarer, hvis han finder det for godt.

Vær tryg med Herren, du Guds elskede!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *