At være elsket

Han blev genoprettet, fra smerte til glæde

Smertens sted blev til glædens sted. Stedet med det allerstørste tab, blev stedet, der var hjem. Tryghed. Stedet hvor hadet var størst, blev stedet, hvor kærligheden kunne gro. Stedet for død blev stedet for liv.

Hvilket sted er du lige nu?

Josef kom som en elsket søn til Sikem, sendt af sin far for at se til sine brødre. Det blev dødens alvorligt. Ja, brødrene havde lagt planer om at dræbe ham. I stedet endte det sådan: “Kom, lad os sælge ham til ismaelitterne” (1 Mos 37,27). Josef forlod stedet som slave.

Men på forunderlig vis tager Gud Josef’s efterkommere tilbage til Sikem: “Manasses område strakte sig fra Asher til Mikmetat syd for Sikem” (Jos 17,7). Ringen blev sluttet. Josefs slægt fik det land, hvor Josef var blevet forurettet.

Og senere blev Sikem gjort til en af byerne for levitterne: “De fik Sikem med tilhørende græsmark i Efraims bjergland, en tilflugtsby for drabsmænd” (Jos 21,21). Så stedet, hvor en blev uretfærdigt ‘dømt til døden’ – blev nu stedet, hvor alle syndere kunne få en retfærdig dom. Stedet for nåde.

Og David har Sikem med i en lovprisning:

“Mit hjerte er trygt, Gud,
jeg vil synge og spille.

Jeg vil takke dig blandt folkene Herre.
For din godhed når helt op over himlen,
din troskab til skyerne.

Løft dig højt over himlen, Gud,
lad din herlighed komme over hele jorden!
Giv sejr med din højre hånd, svar mig,
så dine yndlinge bliver reddet.
Gud har talt i sin helligdom:
Med jubel vil jeg udstykke Sikems land
… Manasse tilhører mig.”

(Fra Sl 108).

Hvis du er et smertens sted i dit liv lige nu – så kan det – ved Guds nåde – blive et nyt Sikem! Et trygt og godt sted! Gud vil med jubel give dig et nyt Sikem! Du tilhører ham!

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *