At være elsket

Udvalgt af Gud

Gud – som “er den eneste,” som “skabte himlen – himlenes himmel med hele dens hær, jorden med alt, hvad den rummer, havene med alt, hvad de rummer. Du giver dem alle livet, og himlens hær tilbeder dig” (Neh 9,6).

Hvad gør så Gud? Hvordan kender vi ham? Hvad betydning har det for vores liv, at han er?

Gud gør virkelig forskel for mennesker:

“Du er Gud Herren,
som udvalgte Abram
og førte ham ud fra Ur i Kaldæa,
du gav ham navnet Abraham.
Du fandt hans hjerte trofast mod dig,
du sluttede pagten med ham
om at give ham kana’anæernes land,
hittitternes, amoritternes
og girgashitternes land,
om at give det til hans efterkommere;
og du holdt dit løfte,
for du er retfærdig.”

(Vers 7-8)

Se lige alle de udsagnsord, som fortæller om alt det, som Gud gør! Han er virkelig aktiv ind i et menneskes liv – Abrahams liv!

Og Gud er jo altid den samme… Jeg kan stole på, at Gud stadig gør! At Gud stadig er aktiv! At Gud handler… lige ind i mit liv!

Jeg er udvalgt af ham! Jeg er hans elskede datter. Han har planer og tanker med mit liv. Han leder mig. Han giver et navn til mig, som fortæller, at jeg er hans, elsket, at jeg hører til hans folk. Han giver mig alt.

Egentlig stod der også noget “sludder” i teksten… i al fald hvis jeg tænker sådan menneskeligt på det: At Abraham var trofast? Kan vi måske ikke med det samme tænke på historien om Hagar og Ismael… det var da ikke Guds idé! Det var da et svigt!

Men… Gud så på Abrahams hjerte som trofast… For Gud havde tilgivet ham. Gud vidste, at Abraham ikke var vokset til den tillid til Gud, endnu… Gud så alle omstændigheder, som fik Abraham til at gøre, som han gjorde… Gud elskede Abraham som sin egen søn, og Gud hjalp Abraham op, når han faldt! … Åh, jeg elsker, at Gud har den indstilling overfor mig!

Og se igen i teksten… Gud gør ikke bare det, han gør “udenpå”… som om han vælger noget den ene dag, og noget andet en anden dag… Der står om Gud at han er. Han er Gud, og han er retfærdig. Det er en del af måden, han er på – og han kan ikke andet – for han er sådan. Ligesom Gud også er kærlighed.

Åh, min kære Gud! Jeg takker dig for, at du er! Du er altid den samme, elskelige far… og du har udvalgt mig for at gøre godt mod mig… for at gøre en forskel i mit liv! Jeg takker og priser dig! Kom, min elskede Jesus! Fyld mit liv… med at du er i det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *