At blive brugt af ham

Skaber min historie længsel i dig?

Det var det, jeg håbede og bad om. Jeg sad overfor ham. Han var tydeligt åndeligt interesseret, ja, sulten vil jeg sige. Dyb og reflekterende. Var opvokset i en religiøs ramme – som ikke ‘havde det’, ikke gav mening. Det havde han forladt. Nu lå hans fascination og søgen et andet sted.

Et sted fyldt med ‘ved ikke’. Hvad kan man egentlig vide om Gud? Hvad kan man egentlig vide om, hvad Gud vil?

Åh, hvor jeg ønskede at dele en Gud, som åbenbarer sig! En Gud, som jeg kender, fordi han har åbenbaret sig for mig personligt! Både igennem de mange særlige historier i mit liv, hvor Guds-tingene skete lige for øjnene af mig – umuligt, hvis det ikke var for ham. Og så alle dagligdags øjeblikkene, hvor han varmer mig igen igennem sit ord, en tanke i mit sind, et rådyr på marken.

Hvad tænker du om at have en relation med Gud? Ville det være interessant?

Længslen var i ham… Han havde mærket Guds-trangen… Gud var i gang!

Tiden var kort. Måske ville jeg aldrig møde denne mand igen. Jeg bad indeni og delte en enkelt af mit livs historier. Og livshistorier kan man jo ikke tale imod… men måske kunne den vække længsel…

Wau! Er du klar over, hvor stærkt et budskab vi kristne har i hænderne? Ven! med en levende Gud! En, som åbenbarer sig, en vi kender! Tænk virkelig over, hvor stort det er! Og bed om, at Gud må sende dig med dine historier – for at skabe længsel… Længsel efter det levende vand!

“De har forladt mig,
en kilde med levende vand,
og de har udhugget cisterner,
cisterner, der slår revner
og ikke kan holde vand.”

(Jer 2,13)

Mange har ikke en gang selv forladt… men det begyndte for lang tid siden, hvor nogen forlod… Og her står vi, og kan dele det levende vand med den, der er tørstig. “Den, der tørster, skal komme til mig og drikke. Den, der tror på mig, skal det gå, som Skriften siger: ‘Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand’ “ (Joh 7,37-38).

Gud, send os med levende vand til tørstige!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *