At blive brugt af ham

Gaver fra den samme Ånd

Det er i grunden mærkeligt, hvordan kan mennesker være uenige med mennesker, når de har modtaget gaver fra den samme Ånd?

Nå, måske er min præmis forkert… måske er det ikke dem alle, som har modtaget gaver – fra den samme Ånd?

Og så alligevel… Nogle gange er det som om, gaverne er fra Gud til både den ene og den anden… og alligevel er menneskene langt fra hinanden…

Wau… det fortæller mig i al fald noget om Gud. Han siger ikke: Altså, jeg er kun én og samme Gud, men I får det til at se ud, som der er flere guder. Det rod vil jeg ikke være en del af, så jeg trækker min Ånd tilbage.

Men måske siger han faktisk noget a la: Hallo, det er mig, som giver gaverne, som jeg vil det. Jeg inviterer dig til at anerkende, at jeg også leder andre end dig med min Ånd. At jeg leder langt ud over, hvad du forstår. Ja, jeg har gang i meget, som du slet ikke begriber.

“Alt dette virker den ene og samme ånd, der deler ud til hver enkelt, som den selv vil” (1 Kor 12,11).

Jesus fortalte, at dem, der tilhører ham, vil være at finde forskellige steder: “Jeg har også andre får, som ikke hører til denne fold; også dem skal jeg lede, og de skal høre min røst, og der skal blive én hjord, én hyrde” (Joh 10,16).

Hurra! Jesus siger, at han vil lede! Han vil tage sig af det! Jeg behøver ikke at bekymre mig… måske skulle jeg bare elske…

“Deraf kan alle vide, at I er mine disciple: hvis I har kærlighed til hinanden” (Joh 13,35).

Og så tager Jesus sig af, at vi bliver til én hjord en dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *