At være elsket

Fanget af hvad? Se dette perspektiv…

Paulus var i fængsel. Fange. Ja, fange under romerne.

Men, så omtaler Paulus sig selv på denne måde: “Jeg, Paulus, Kristi Jesu fange” (Ef 3,1). Det er ligesom, han siger: Uanset hvad I tænker eller siger, så er Jesus min virkelige herre. Han er den, som mit sind er fanget af, det er ham, jeg tjener, det er ham, jeg er optaget af. Alt andet… det er underordnet ham… mindre betydningsfuldt… ikke det, der tegner, hvem jeg er!

Sådan. Jeg er vild med det.

Vi kan være fanget af så meget. En syg krop. Udfordringer på jobbet. Vanskelige familieforhold. Økonomi. Alt det, vi kalder ‘omstændigheder’. Noget af det kan vi gøre noget ved. Andet ingenting. Men uanset! Ja, uanset alle vores omstændigheder: Så er Kristus!

Du er ikke ‘hende, kørestolsbrugeren’, ‘ham, der lige er blevet fyret’, ‘hende, enken’, ‘ham, den fraskilte’ – du er Guds elskede!

Lad HAM tegne dit liv! Lad det være ham, der definerer, hvem du er! Og – lad ham tage sig af alle dine omstændigheder. Virkelige som de er, behov som du har – lad det være hans!

2 kommentarer

  • Bjarne Toldam

    Tak Line, det er virkilig fint og ægte kristendom. At vi lader Kristus indfange omstændighederne og lade dem være der – hvor de høre hjemme. Kol. 2.14 Blev et afgørende ord for mig . Skrev en notat i bibelen “tænk, hvis det der er taget bort – ikke er mere”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *