At give respons

Jeg vil fortælle dig: Denne Gud tror jeg på

Jeg er ved at læse om Jesus… og i bøn så stiller jeg spørgsmålet: Hvordan kan jeg ud fra det, jeg læser her, dele dig med andre, Gud? Og så tænkte jeg på fx en kollega, som måtte stille spørgsmål til min tro… og jo, dette er, hvad jeg vil sige til dig…

Lad mig dele en historie… Jesus var i en synagoge, og folk var bare vildt begejstrede over hans undervisning – “for han lærte dem som en, der har myndighed, og ikke som de skriftkloge” (Mark 1,22). Og jeg bliver vildt begejstret, når jeg læser det… Modsat alt muligt andet omkring mig – som er ‘uld i mund’, uklart, kedeligt og uengageret måske tilmed – så er Jesus en, som bare brænder igennem.

Imens han brænder igennem, så ingen tænker på andet – så opfører en mand i synagogen sig fuldstændig sindssygt og råber op – alt afbrydes. Manden er besat af en uren ånd – og den råber til Jesus. Og så er det – at Jesus træder totalt i karakter. Han “truede [simpelt hen] ad ånden og sagde: ‘Ti stille, og far ud af ham!’ “ (vers 24) – og det gjorde den!

Og det passer bare totalt sammen – Jesus har en myndighed over sig, som ingen anden har – med afsæt i Guds ord – og så ser man det samme i praksis, i hans liv. Det er stærkt.

Og det er sådant et liv, jeg respekterer. I en verden hvor mange langt fra gør, hvad de siger – så vil jeg gerne ham, som altid gør i overensstemmelse med, hvad han siger – og hvor det han siger, er så levende – at man selv bliver levende af at høre ham…

Gud i menneske! En Gud – som er relevant i dag med det liv, han viser os! Ham vil jeg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *