At modtage

Op ad bakke at være Gud

Episode efter episode: Jesus åbenbarer, at han er mere end et menneske… og jøderne reagerer så negativt. Et par eksempler:

Jesus helbreder en mand, der har været lam i 38 år. Tænk! Hvilket mirakel! Men jøderne reagerer: “Manden gik tilbage og fortalte jøderne, at det var Jesus, der havde gjort ham rask.  Derfor gav jøderne sig til at forfølge Jesus, fordi han havde gjort dette på en sabbat.  Men Jesus sagde til dem: ‘Min fader arbejder stadig, og jeg arbejder også.’  Derfor var jøderne endnu mere opsat på at slå ham ihjel; for ikke blot brød han sabbatten, men han kaldte også Gud sin fader og gjorde sig selv Gud lig” (Joh 5,15-18).

Eller en anden lam, som Jesus først tilgav og derefter helbredte, der skete dette: “Men der sad også nogle af de skriftkloge, og de tænkte i deres hjerte: ‘Hvad er det dog, han siger? Han spotter Gud. Hvem kan tilgive synder andre end én, nemlig Gud?´ “ (Mark 2,6-7).

De ville ikke tage imod Jesus som Gud…

Men – der var også et andet spor: Mængder af mennesker, som fulgte Jesus: “hele byen var stimlet sammen ved døren” (Mark 1,33), “Alligevel blev folk ved med at komme til ham alle vegne fra” (Mark 1,45), “Og han rejse sig, tog båren og forlod stedet for øjnene af dem alle sammen, så de blev helt ude af sig selv og priste Gud og sagde: ‘Aldrig har vi set noget lignende!’ “ (Mark 2,12).

Sikke en stor kontrast! To grupper.

Jeg vil være i den sidste gruppe! Det skal ikke være op ad bakke at være Gud i mit liv. Jeg vil give slip på det, jeg forventer, og åbne mine øjne for hans… Jeg vil komme til ham, bare fordi jeg har så uendelig meget brug for ham… ikke fixe mig selv først eller tænke, at det skal være på min måde…

Gud… jeg ønsker bare, at du skal være Gud i mit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *