At give respons,  At være sammen med ham

Giv mig et bjerg

OK, dit liv kan godt være fyldt med bjerge… Håbløshedens bjerge, modløshedens bjerge, nederlagenes bjerge, hjertesorgens bjerge, smertens bjerge, bjergene af knuste drømme, bjergene af dine egne nederlag og dårlige vaner…

Hvordan bliver du en vinder, som ikke taber alle slag…

Tro! Tro på ham i stedet for på dig selv… Ja. Du kan sagtens købe en t-shirt med teksterne: “Jeg er en vinder” eller “Jeg tror på mig”… Eller du kan sætte sloganet “Tro på dig selv” op på væggen…

Men – det er fattige og utilstrækkelige substitutter for i stedet at tro på ham! Ham – som besejrer alle håbløshedens bjerge.

Vi så i går på Kalebs tro på, at de kunne indtage Kana’an – men – han fik ikke lov at prøve, for de ti modløse spejdere fik hele Israel på sin side… De blev nærmest begravet under håbløshedens bjerg… så meget var deres selvtillid værd – og tilliden til Gud havde de endnu ikke lært…

Men Kaleb blev ikke modløs af at det, han troede på, ikke lykkedes. Han slap ikke grebet i Gud, selvom Gud ikke overvandt forhindringerne første gang… Så fyrre år efter – da Kaleb nu var 85 år – så siger han: Giv mig mit bjerg! “Nu er jeg femogfirs år. Jeg er stadig lige så stærk som den dag, Moses sendte mig ud; mine kræfter er de samme som dengang, både i krig og i den daglige færden. Giv mig nu dette bjergland, som Herren lovede dengang” (Jos 14,10-12).

Og han fik det – “fordi han fuldt og helt var med Herren, Israels Gud” (vers 14).

Så… koncentrer dig ikke om at lære at bekæmpe bjerge… vær helt og fuldt med Herren! Så giver Gud dig dine bjerge…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *