At modtage

De kom udefra – og tilbad Gud

De vise mænd fra Østerland er blandt de første, som Bibelen nævner, der kom til Jesus. Og de kom udefra. Udenfor jødeland. Fra hedningeland.

De havde søgt Gud – som de nu kendte ham – og Gud havde sendt dem til Jesus. Da de kom, vidste de øjensynlig mere om Guds Søn – end ypperstepræsterne og de skriftkloge…

Ja, og de havde taget Jesus til sig – som Guds Søn! “Og de gik ind i huset og så barnet hos dets mor Maria, og de faldt ned og tilbad det” (Matt 2,11). Det gjorde ypperstepræsterne og de skriftkloge ikke…

Mit hjerte fyldes med ydmyghed i forhold til alle dem “udefra” – hvem de end er i forhold til mig og dig, alle “os” som er “indenfor”… Varsomhed – må Gud fjerne al vores ‘bedreviden’ – Gud er ikke karrig med sin åbenbaring af sig selv… og jeg kan lære noget af dem, der kommer “udefra”… Jeg kan møde en ægte og ærlig tilbedelse, hjerter der falder ned for Gud – måske endda der, hvor jeg endnu ikke har bøjet mig…

Åh, min kære Gud, tak for dette vidunderlige eksempel på hjerter, der uforbeholdent bøjer sig i tilbedelse for dig… på skridt af mænd, der var klar til at gå langt for at møde dig… deres ydmyghed i at gå til et andet folk, for at se Guds Søn… Giv mig deres sindelag! Gør mig åben for at se deres sindelag hos andre, hvor jeg måske mindst venter det… tilgiv mig, elskede Gud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *