At modtage

Bøn – bliv ved indtil du kan

En ven delte med mig fra sin andagtsstund:

Husk – Hvis du ikke kan bede, så bliv ved indtil du kan.

Jeg tænker over den – og nu kan vi tænke over det sammen.

Jeg fandt dette bibelvers: “Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer” (Matt 7,7).

Det lyder som en hurtig respons: Bed – og så få. Og også når vi banker på en dør: den plejer at blive åbnet med det samme. Men der er en vis langsommelighed over at søge. Det går ikke altid så hurtigt at finde det, vi søger.

Jeg kender det også fra mit eget liv, nogle gange må jeg være lidt udholdende. Blive ved med noget… indtil… noget sker.

Jeg kender det med min bibellæsning. Jeg har altid elsket Bibelen og ønsket at få noget ud af det. Men i mine teenageår erkendte jeg i en periode, at det var nemmere for mig at læse om andres tanker om Bibelen end Bibelen selv… Og det var vel også ok med noget hjælp til at tygge og fordøje.

MEN – det kan ikke passe, tænkte jeg, jeg må have hul på Bibelen selv også. Jesus må hjælpe mig. Det er hans bog.

Så jeg blev ved. Og det gør jeg stadig.

Og jeg kan bevidne, at dette er sandt: “For enhver, som beder, får; og den, som søger, finder; og den, som banker på, lukkes der op for” (vers 8).

Nogle gange hurtigt. Nogle gange langsomt.

Så – bliv ved!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *