At modtage

Død – som den skønneste søvn

Det er virkelig behageligt at sove! Jeg elsker de nætter, hvor jeg oplever absolut ingenting og bare vågner frisk som en fisk om morgenen. Det var en god nat!

Hvis jeg dør, tænk så den dag hvor jeg kan vågne på opstandelsens morgen. Friskere end nogensinde! Med Jesus lige foran mine øjne. Klar til en evighed sammen med ham! … Ja, det overgår også min forstand.

Og døden – som den skønneste søvn – er ikke noget at frygte, for Jesus har fortalt, hvad døden er. For ham er døden blot som en søvn, for han har magt til at vække os til live igen: ” ‘Vor ven Lazarus sover, men jeg går hen og vækker ham.’ Disciplene sagde til ham: ‘Herre, hvis han sover, kommer han sig.’ Jesus havde talt om hans død, men de andre mente, at han talte om almindelig søvn” (Joh 11,11-13).

De to ligner hinanden: Døden og den almindelige søvn. “For de levende ved, at de skal dø, men de døde ved ingenting”, “Alt, hvad din hånd finder på at gøre, skal du gøre af al din magt, for i dødsriget, hvor du går hen, er der ingen handling eller sammenhæng, ingen kundskab eller visdom” (Præd 9,5.10).

Nej, for døden er som en søvn. Der sker ingenting før den dag, hvor Gud giver livet igen. Den dag, hvor Jesus kommer igen – og de levende og de som opstår fra de døde mødes igen og mødes med Jesus. Paulus fortæller det sådan her:

“Brødre, vi vil ikke, at I skal være uvidende om dem, der sover hen, for at I ikke skal sørge som de andre, der ikke har noget håb.  For så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod, vil Gud også ved Jesus føre de hensovede sammen med ham.  For det siger vi jer med et ord af Herren: Vi, der lever og endnu er her, når Herren kommer, skal ikke gå forud for de hensovede.  For Herren selv vil, når befalingen lyder, når ærkeenglen kalder og Guds basun gjalder, stige ned fra himlen, og de, der er døde i Kristus, skal opstå først.  Så skal vi, der lever og endnu er her, rykkes bort i skyerne sammen med dem for at møde Herren i luften, og så skal vi altid være sammen med Herren.  Trøst derfor hinanden med disse ord” (1 Thess 4,13-18).

Tak, kære Jesus, tak, at døden bare er som en vidunderlig forfriskende søvn – tak, at vi i dette liv kan tage imod dig og se frem til et evigt liv sammen med dig! Altid! Åh, Jesus – jeg glæder mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *