At være elsket

At blive set med kærlighed

Hun ventede på bussen. En gruppe unge var også på vej et eller andet sted hen. Nogle af dem omringede bænken, hvor hun sad. Hun nåede lige at tænke, om hun skulle gå… men nej, hun mærkede, hun skulle blive…

Mærkelige spørgsmål gik igennem luften: “Hvad nu hvis jeg smadrede dig?” spurgte en af dem… “Så ville jeg blive ked af det,” svarede hun… Guds nåde var også i luften… hun kunne se, at det egentlig var nogle søde unge fyre – indenunder den lidt rå overflade…

Efter en stund spurgte en af dem, om hvordan hun oplevede, at blive behandlet sådan… Hun følte, at hun skulle fortælle dem, at hun faktisk kunne se, at de var søde: “Jeg oplever, at I er nogle søde unge indeni… og resten det overlader jeg til jeres lærer,” svarede hun…

Et stærkt øjeblik, hvor uro ikke avlede uro, men blev vendt igennem kærlighedens blik og udtryk…

“Lad dig ikke overvinde af det onde, men overvind det onde med det gode,” finder vi i Skriften (Rom 12,21). Det er ikke altid vi skal blive i den slags situationer – men det handler altid om, at det onde skal overvindes af det gode. Og det handler altid om, at Jesu sindelag må findes i os: “Jesus så på ham og fattede kærlighed til ham” (Mark 10,21).

Gud, tak fordi din Ånds stemme blev hørt, så du kunne arbejde den dag… at det onde blev fordrevet med det gode… Hjælp os til at lytte til dig – så vi ved, om vi skal gå eller blive, og hvordan vi skal svare… Giv os kærlighedens blik for andre mennesker, så kærligheden må gøre ægte forskel i en kold og rå verden…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *