At modtage

På afstand – ligesom corona

Jeg begyndte på historien om officeren med den syge tjener i Lukas 7. Jesus var på vej til hans hus, men så sender officeren denne besked:

“Herre, gør dig ingen ulejlighed, for jeg er for ringe til, at du går ind under mit tag. Derfor regnede jeg mig heller for værdig til at komme selv. Men sig blot et ord og helbred min tjener! Jeg er jo selv en mand, der står under kommando og har soldater under mig. Siger jeg til én: Gå! så går han, og til en anden: Kom! så kommer han, og til min tjener: gør det og det! så gør han det” (vers 6-8).

Det var på afstand! Der kan faktisk ske ret fantastiske ting på afstand. Og – det er ret godt… for, sådan på en måde, så er Gud på afstand…

“Da Jesus hørte det, undrede han sig over ham og vendte sig om og sagde til den skare, der fulgte ham: ‘Jeg siger jer, ikke engang i Israel har jeg fundet så stor en tro.’ Og da de, som var sendt ud, vendte tilbage til huset, fandt de tjeneren rask” (vers 9-10).

Afstand er nemlig ikke noget problem for Gud! Han kan være os nær – selvom han er langt væk. Han kan røre os, så vi ved, han er der – selvom han ikke er der.

Og – han kan også hjælpe os i en verden med corona og afstand… så vi får noget andet… hans velsignelser hver dag… selvom der er afstand…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *