At modtage

Jeg glæder mig – han tager sig af mine prøvelser

Den dag rørte Gud mig virkelig med denne tekst – på en helt ny måde: “Mine brødre, I skal kun regne det for glæde, når I kommer ud for prøvelser af forskellige slags;  I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed.  Og udholdenheden skal føre til fuldendt værk, for at I kan være fuldkomne og helstøbte og ikke stå tilbage i noget” (Jak 1,2-3).

Der var “prøvelser” i mit liv, som jeg var mat under… Jeg kom til Gud og spurgte ham, hvad han ville gøre ved det… og han gav mig disse vers… med sine ord koblet til ved Ånden i mit indre… og de talte på en ny måde til mit hjerte:

Du skal glæde dig til at se, hvordan jeg tager mig af det… Når du holder fast i det, jeg gør, vil du igen og igen juble og glædes over mine gerninger – og din tro og tillid vil vokse, din udholdenhed handler ikke om dig, men om mig – for det er mig, der gør det. Det er skridt på en vej, hvor du hele tiden vil se og opleve mine handlinger. På grund af mig vil du ikke stå tilbage i noget… Jeg vil fylde dig med alt! Alt hvad du har brug for. Jeg vil gøre dig forunderligt fuldkommen og helstøbt i mig – ja, du vil stråle endnu mere af mig.

Forunderligt! Wau – en frihed… det er som om min byrde løftes totalt… han tager den og bærer den… Ingen prøvelser er mine – de er hans. Og ja – jeg glæder mig virkelig til at se, hvad han vil gøre ved dem!

Og i mellemtiden har han lovet mig al den visdom, jeg har brug for, for at leve midt i alt det – som han tager sig af!

“Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, skal han bede om at få den af Gud, som giver alle rundhåndet og uden bebrejdelser, og så vil han få den” (vers 5).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *