At modtage

Sol og glæde

Jeg søgte efter et billede til et andet stykke – og så samtidig dette billede. Jeg kom til at tænke på, at Jesus er som min sol – og at han giver mig glæde.

Og solen og lyset gør bare glad. Tænk bare på sommer og sol – og strand som på det her billede. Eller tænk på alle lyskæderne som kommer frem i denne mørke tid. Eller hygge indenfor med stearinlys.

Jeg har boet i Afrika – og der var mange steder, som faktisk var ret triste – både huse og de ting, som voksede der… Men fordi solen næsten altid skinnede, så gjorde lyset, at der alligevel var “glæde og skønhed i luften”.

Vi kan dele flere vers om Gud, der skabte lyset eller om Jesus som verdens lys. Men – jeg har lyst til at fokusere på dette skønne vers i dag:

“Men for jer, der frygter mit navn,
skal retfærdighedens sol stråle frem,
under dens vinger er der helbredelse.
I skal komme ud og springe omkring som fedekalve.”

(Mal 3,20).

Jesus – min sol! Lyset fra ham fylder mig med glæde – og jeg løftes ud af tristhed, håbløshed, savn, smerte… Han er min helbredelse! Han rører ved det, som gør ondt – og sætter mig fri. Han er min glæde.

Se det som fedekalvene, der er sat fri – og hele deres krop udtrykker oplevelsen af jubel, idet de springer omkring…

Ja… det er mit liv, når Jesus er som min sol! Lyset ind i mit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *