At modtage

Hvor meget kan der være på min tallerken?

Nogle gange stopper jeg op og tænker over, om der er det, der skal være på min tallerken. Er det tilpas? Er der plads til noget, hvor jeg har lyst til at bidrage? Er der for meget? Er jeg ‘sundt træt’, eller er jeg ‘for træt’, når dagen er omme? Har jeg behov for mere hvile?

Noget a la det. Måske kender du tankekæden.

En aften tænkte jeg over det, og næste dags morgen modtog jeg et guldkorn fra en vens andagtsstund: Bed ikke om opgaver, der svarer til mine kræfter. Bed om kræfter, der svarer til mine opgaver.

Tak! Mine tanker flyttede sig lige over i et andet afsæt: Jeg beder jo hver dag om, at jeg må være i Guds plan! Ja, og det handler om kræfter til de opgaver, som han giver mig.

Har jeg virkelig tillid til, at han kan lede mig inden for rammen af, hvad han har lovet mig: “Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift” (Matt 6,33) – også en hjælp til prioritering. Ikke så meget med afsæt i mig, men meget mere med afsæt i ham. Hans plan – ikke min.

Tak, Jesus, det trængte jeg lige til at blive mindet om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *