At være sammen med ham

Bed – igennem modstand

Har du tænkt over, hvor tit Bibelens store karakterer mødte modstand? Kaldet af Gud – og alligevel med mængder af problemer på vejen…

Tag det ind… bare fordi du møder modstand… så giv ikke op… Har Gud givet dig kaldet – så vil han selv føre det igennem!

Så – giv det til Gud – hele tiden – hver gang du selv kommer til at bære for meget af byrden…

Nehemias havde ikke mere end lige fået fyrsterne og Israels folk med på genopbygningsprojektet af Jerusalem (se evt. andagten for i går) – førend modstanderne rejste sig. Og – Nehemias gav det til Herren:

“Himlens Gud vil lade det lykkes for os!” (Neh 2,20). Han var ikke i tvivl om, hvorfra han havde sit mandat.

Senere, da modstanden fortsatte – og en gruppe sammensvorne ville angribe Jerusalem, så bad og handlede de: “Men vi bad til vor Gud og satte vagtposter imod dem til værn for byen dag og nat” (Neh 4,3).

Sådan må vi gøre. Bede, bede og bede. Men – bøn gør ikke, at vi ikke også skal handle. Men bøn leder os til at vide, hvordan vi skal handle.

Og sådan fortsætter beretningen i Nehemias’ Bog – skridt for skridt – bøn efter bøn… problemerne stopper ikke, men folket ser, at Gud hele tiden åbner en vej frem.

Så “efter tooghalvtreds dages forløb stod muren færdig den femogtyvende dag i måneden elul. Da alle vores fjender hørte om det, og alle folkeslagene omkring os så det, forekom det dem forunderligt, og de forstod, at det var Guds vilje, at dette arbejde var udført” (Neh 6,15-16).

Se, det er et vidnesbyrd om Gud! At ting lykkedes – trods alle ods – trods al modstand… Ja… jeg bliver inspireret til at give Gud mere plads til at gøre det samme i mit liv… holde ud… bede… trods modstand… Vil du være med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *