At være sammen med ham

Guddommelige tilfældigheder

Ja, historien i Bibelen fortæller mig, at Gud nogle gange lægger tingene til rette, så det hele ligesom bare falder på plads.

Historien, jeg lige læste, er om en kvinde, som var rejst til filistrenes land i syv år, pga. hungersnød i Israel. Elisa havde sendt hende af sted med ordene: “Flygt sammen med din familie til et andet land, for Herren vil sende en hungersnød i Israel, som vil vare i syv år” (2 Kong 8,1). Det var Guds ledelse.

Nu, da hun så kom tilbage, “opsøgte [hun] kongen, for at få sin jord og sit hus igen” (vers 3). Og “netop som hun kom ind til kongen, var han fordybet i samtale med Gehazi, Elisas tjener” (vers 4).

Og Gehazi fortalte netop kongen, om den gang Elisa havde genopvakt kvindens søn, så altså – “I samme øjeblik trådte drengens mor ind” (vers 5).

Så lige der, kan kvinden overfor kongen bekræfte det fantastiske mirakel. Wau. Det gjorde indtryk på kongen.

“Så sendte kongen straks en embedsmand af sted for at sikre sig, at kvinden fik sin ejendom tilbage, og han sørgede tilmed for, at hun fik godtgjort det høstudbytte, der have været under hendes fravær” (vers 6).

Wau for en historie. Og bortset fra sætningen om, at Herren ville sende hungersnød – så er Gud faktisk slet ikke nævnt. Og alligevel ser jeg ham totalt tydeligt!

Jeg elsker, at den historie er med. Den hjælper mig til i mit liv at se, hvor meget Gud er her…

Åh, Gud… tak, tak… Jeg elsker at se din hånd i mit liv… i små og store ting… der er ikke noget bedre, end når du på den måde fortæller mig: Jeg er her hele tiden!

(Tekster fra Bibelen på Hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *