At være sammen med ham

Tro – Hvad & Hvem?

Jeg tænkte over, om jeg skulle skrive: Hvad tror du på? eller Hvem tror du på? – netop fordi en stor pointe er – at det er en person, Jesus, en der kender os og menneskelivet ud og ind, en som døde for os, som elsker og frelser os, hjælper os i dagligdagen – som vi tror på – altså hvem. Ikke bare noget teori – hvad.

Men – når jeg så tænkte på, hvad Bibelen siger om troen – så er det faktisk både hvad og hvem – selvom det selvfølgelig er bundet i Jesus! For hvis ikke han var i det, så var der virkelig ingenting!

“Vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender” (Hebr 12,2). Jesus er den, som er årsag til, at troen overhovedet vågner i dig! Og samtidig er han den, der fuldender din tro – når blot du fokuserer på ham. Ja, når du fokuserer på ham – så tager han sig af alt det andet – også din tro. Han er den vidunderlige, elskelige hvem, jeg tror på!

Og “Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses” (Hebr 11,1). Dvs. troen rækker ud over det, jeg ser. Og forbundet med min tro på Jesus, så er min tro det, som tager imod hele den historie om virkeligheden, som Gud fortæller mig. Jeg kan ikke se det hele, endnu mindre forstå det hele – men jeg kan tage imod det og tro det, fordi Gud er større end mig – og jeg tror på, at han har styr på sandheden om virkeligheden! Dvs. det handler om hvad, jeg tror på.

Hebræerbrevet kapitel 11 fortsætter med en masse beskrivelser af mennesker og det, de gjorde, fordi de troede. Sådan er troen også i mit liv. Den er ikke en filosofi, som jeg kigger på og lægger væk igen… Nej, troen på Jesus er i alt, hvad jeg gør. … Fordi han er med mig! Så sådan lever jeg, fordi jeg ved hvem, jeg kender – og det omfatter så hvad, jeg gør og ellers tænker om livet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *