At modtage

Tro fra Gud

I Romerbrevet kapitel 12 skriver Paulus om nådegaverne, som Gud giver os. I et af de indledende vers siger han:

“I kraft af den nåde, jeg har fået, siger jeg til hver eneste af jer: Hav ikke højere tanker om jer selv, end I bør have, men brug jeres forstand med omtanke, enhver efter det mål af tro, som Gud har givet ham” (Rom 12,3).

Det giver mig forskellige tanker…

Troen – den har du fået af Gud. Og her  nævnt netop i sammenhæng med andre nådegaver – fx undervisning, tjeneste – så vokser den slags, når vi bruger dem. Brug troen – og den vil vokse. Dvs. gør noget ift. det, du tror på…

Og gør, hvad du gør, i ydmyghed. Vær ikke stolt over det, som du gør i tro. Vær ikke stolt over din tro. At du overhovedet tror – det er en gave fra Gud! Det er Guds nåde, for han har vækket den i dig.

For mennesker, som endnu ikke tror – som har svært ved det med troen og måske ikke rigtig ved hvordan. Bed for dem om troens nådegave! Bed om, at Gud vil vise dem, hvordan de kan bruge den tro, de allerede har. Bed om, at Gud må vise dig, om du kan dele noget, der vil styrke deres tro ved Guds nåde og Åndens oversættelse i deres hjerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *