At være sammen med ham

Han giver dig en åndelig fødeby

Du husker det sikkert: “Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver til sin by” (Luk 2,1.3). Og din by, det er stedet, hvor du er født og kommer fra.

Den tanke møder vi i salme 87. Først med en opremsning: “Jeg nævner Rahab og Babylon blandt dem, der kender mig, ja, Filistæa og Tyrus tillige med Nubien, dér er de født” (Sl 87 4). Ser du det: De er født i de forskellige byer.

Men så kommer det særlige: “Men om Zion hedder det: Her er hver og én født, den Højeste har selv grundfæstet den. Herren skriver folkene op, dér er de født. Sela” (vers 5-6). Gud siger om hver og en, som kender ham: De er født i Zion, min by, mine hellige bjerge, mit sted. Ja, jeg skriver dem op, for de hører til her i min by, hos mig.

Ser du det: Gud giver dig en åndelig fødeby!

Åh, jeg siger dig, at jeg jublede, da jeg fik øje på det: Jeg er virkelig Guds!

Og jeg vil gøre, som der står til sidst i salmen: “Dansende synger de: Alle mine kilder er i dig” (vers 7). Ja! Jeg er hans, og alt får jeg af ham. Og det begynder med grundlaget: Tilhørsforhold! Min åndelige fødeby som barn af ham!

Det er så skønt, at Gud gør det så konkret – taler med et sprog, som vi kan forstå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *