At modtage

Udholdende i bøn

Tror du, at djævelen synes, at det er fedt, at vi beder? Næh, det tror jeg heller ikke. Så – helt sikkert – han vil forsøge at angribe vores bønneliv… Så det bliver overfladiske bønner, at vi slet ikke beder, at vi altid beder på en jappet måde, at vi falder i søvn midt i bønnen… you name it.

Jakob siger: “I… opnår intet, fordi I ikke beder; eller I beder og får alligevel intet, fordi I beder dårligt, kun for at ødsle det bort i jeres lyster” (Jak 4,2-3). Så – Jakob tilføjer til de dårlige bønner, at vi blot beder for vores egen skyld… egoistiske bønner.

Det kræver faktisk noget af en at bede… Jeg stod selv med erkendelsen for nylig – at det faktisk kan være meget lettere at “gøre noget” for Gud – end at stoppe op og bede til Gud… Men hvad nu, hvis alt det, jeg gør, slet ikke virker… fordi Gud ikke gør noget… fordi jeg ikke beder Gud om at tage hånd om det hele… fordi det bliver mit i stedet for hans…

Så – jeg vil bede! Jeg vil tage denne opfordring ind: “Vær udholdende i bøn, våg med bøn og tak” (Kol 4,1).

Og – de gode nyheder er – at Gud ønsker, at jeg skal bede! Han kalder mig til bøn – før tanken opstår i mig. Han vil hjælpe mig med at det lykkes (og – det har jeg erfaret!). Og – han er stærkere end djævelen!

Så – giv Gud dit bønneliv – han vil med garanti lade dig vokse i bøn sammen med ham! Og… det er utrolig dejligt! At være sammen med ham… at opleve hans kald til at bede om bestemte ting… at se, at han handler… Der er faktisk ikke noget bedre!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *