At modtage

Bed – når du føler afstand

Kender du dette i dit hjerte: Det kan være nemmere at bede, når du føler dig som en succesfuld kristen – end når du ikke gør? Særligt svært, måske, hvis du føler, at der er afstand mellem dig og Gud? At han føles langt væk – eller måske at du selv føles langt væk?

Spørg dig selv: Beder jeg i Jesu navn eller beder jeg i mit navn?

Dette er en bønnenøgle! Tag den! Gud indbyder dig nemlig til at bede i Jesu navn – dvs. med den autoritet som Jesu frelsende blod giver. Efter Jesu vilje. Til Guds ære.

Og hvad er så det?

Se her: “Men i sin rige barmhjertighed og på grund af den store kærlighed, han elskede os med, gjorde Gud os, der var døde i vore overtrædelser, levende med Kristus… for i de kommende tidsaldre at vise sin overstrømmende rige nåde og sin godhed mod os i Kristus Jesus… Det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds” (Ef 2,4-5,7-8).

Og så foldet ud: Når du møder Gud, så vil du møde en kærlighed så stor, at du bliver forandret – ja – forvandlet! Du bliver levende! Levende, fordi du har mødt ham – som fylder dig med nåde, så du kan være alt det, som du ikke er i dig selv. Folk vil mærke, at her har Gud gjort en forskel! Og – det vil stå som et vidnesbyrd om Guds kærlighed og kraft i et menneskeliv… også i kommende tidsaldre!

Ser du det: At du kommer med dine behov… lige nu, hvor du føler dig uværdig, nærmest ude af stand til at bede, i afstand fra Gud – så æres Gud som Gud og frelser – når han kan fylde al sin nåde på dig!

Så – bed – uanset dine følelser, uanset hvor store dine behov – Gud længes efter at hjælpe dig! Bed i hans navn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *