At modtage

Hør i tro: Intet er umuligt for Gud

Pludselig kom der en engel til hende: “Herren er med dig, du benådede” (Luk 1,28) – og sådan kommer Gud til os: Med sin nåde.

Men det er nu alligevel anderledes, at der pludselig står en engel i rummet og taler til en, og Maria “blev forfærdet over de ord og spurgte sig selv, hvad denne hilsen skulle betyde” (vers 29).

Endnu mere uforståeligt blev det, for englen sagde til Maria: “Du skal blive med barn og føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus” (vers 31).

Englen mødte en kvinde, der troede på Gud. Hun var i stand til at tro på dette forunderlige, som jo var så uforståeligt. Samtalen slutter med, at Maria siger: “Se, jeg er Herrens tjenerinde. Lad det ske mig efter dit ord!” (vers 38). Det er tro.

Men i samtalen hæfter jeg mig ved dialogen, som Maria havde med Guds sendebud. At hun – samtidig med at hun troede – stillede spørgsmål: “Hvordan skal det gå til? Jeg har jo aldrig været sammen med en mand” (vers 34).

Tro er ikke i os uden vores tanke til at undres og stille spørgsmål… Tro er at møde Gud med vores spørgsmål og undren. Tro er at gå videre og tage imod hans svar – og det er sammen med en Gud, der godt forstår, hvor umuligt det er, som han ofte tager os med ind i…

Her møder englen Marias tro og vores tro: “Thi intet er umuligt for Gud” (vers 37). Sådan taler han ind til din tro i dag…

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *