At modtage

Det var lukket og låst

Vi læser: “Jeriko var lukket og låst for israelitterne; ingen kunne gå ud eller komme ind” (Jos 6,1). Og så fortsætter det: “Men Herren sagde til Josva: ‘Se, jeg giver Jeriko og dens konge i din hånd’ “ (vers 2).

Det er fra umulighed – til mulighed.

Udtrykket lukket og låst åbnede så mange billeder for mig… Ting i livet, som vi kan opleve som totalt tillukkede og fastlåste. Utilgængelige. Der er bare intet at gøre. Magtesløsheden råber os i møde. Jeg kan hverken gå den ene eller anden vej. Der er intet, som jeg synes, jeg kan afprøve…

Næh. Og det ændrer sig faktisk ikke – men Gud siger, at han gør det. Wau – jeg vil gerne give ham alt det fastlåste i mit liv! Hvordan sker det?

I versene før står der om, at israelitterne var blevet omskåret (5,2-9). Moses havde forklaret, hvad det betød: “Herren din Gud vil omskære dit og dine efterkommeres hjerte, så du elsker Herren din Gud af hele dit hjerte og hele din sjæl, for at du må leve” (5 Mos 30,6).

Og i versene efter står der, hvordan de skulle løfte pagtens ark op og bære den og syv vædderhorn foran arken. Den skulle bæres rundt om byen en gang dagligt i seks dage. Og syv gange den syvende dag, hvor de også skulle udstøde kampråbet. Og – således faldt Jeriko.

Der sker noget, når du giver Gud dit hjerte og løfter ham op i dit liv. Når du møder ham dagligt… så giver du ham plads til at gå i gang med processen i dit liv, omkring dit liv, i alt hvad der sker i dit liv… og noget vil åbne sig op, som måske i dag er låst…

… Når du koncentrerer dig om Gud i stedet for om problemet, så sker der noget andet…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *