At være elsket

Se hans hænder

Det var ikke en tilfældig torsdag. Det var den torsdag, hvor Jesus blev taget til fange.

Det var ikke en tilfældig torsdag. Det var påske… skærtorsdag – og Jesus var sammen med sine disciple.

Intet var tilfældigt. Jesus elskede sine disciple indtil det sidste. De elskede ikke. De var optaget af, hvem der var mest værd. Jesus var optaget af at tjene.

Disciplene rettede sig op. Jesus bøjede sig ned. Deres hjerter var hårde. Hans hjerte var varmt af kærlighed. Deres hænder var knugede. Jesu hænder var bløde og favnende – om hver eneste fod.

Fødder… der kunne træde på andre… Omgivet af hænder, der løftede andre op…

Hænder, som tog brødet og delte det… Ligesom Jesus delte sig selv…

Hans hænder rækker dig brødet. Tag det – og bliv mæt.

Se hans kærlige hænder… om dine fødder! Han elsker dig! Han vil fjerne alt det, som gør ondt i dit liv og erstatte det med sin nåde.

Er dine hænder knugede? Er dit hjerte hårdt? Er du trukket ind i dig selv på grund af alle de fødder, der trådte på dig? Retter du dig for finde dit eget værd? Er du så stolt, at du lukker dine øjne, så du ikke ser, at en anden tjener dig…?

Han elsker dig! Lige nu! Giv slip… mærk hans hænder om dine fødder, om dit liv… Se hans hænder fulde af brød, som virkelig vil mætte dig… Lad tårerne trille ud af de knugede hænder og dit hårde hjerte… Hold ikke inde… Giv slip på den spænding, som holder dig oppe…

Åbn dine øjne! Se ind i hans øjne som elsker dig så højt! Du er hans skønneste kære. Han giver dig bløde hænder, og han fylder dit hjerte med varme. Fordi han elsker dig – kan du mærke kærligheden og elske. Du er så meget værd for ham – at du aldrig mere behøver at anstrenge dig for at rette ryggen…

Se hans hænder! De er rakt ud mod dig for at favne dig! For at mætte dig!

“Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13,1).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *