At modtage

Et frugttræ duer kun, hvis det bærer frugt

Det var Johannes Døberens enkle og faktisk også indlysende budskab: “Øksen ligger allerede ved træernes rod, og hvert træ, som ikke bærer god frugt, hugges om og kastes i ilden” (Matt 3,10). Ja, selvfølgelig, for hvad skal man med et frugttræ, som er holdt op med at bære frugt? Det er ligesom ikke nok med dets udseende eller skyggen.

Men nu var det i virkeligheden mennesker, Johannes talte til og om. Til hyklere! Nogle, der ville ‘lade som om’. Men – den går ikke: “Øgleyngel, hvem har bildt jer ind, at I kan flygte fra den kommende vrede? Så bær da den frugt, som omvendelsen kræver,” (vers 7-8).

Frugt?! Kræver omvendelsen frugt?

Ja, selvfølgelig. Hvem har tillid til en, der siger et og gør noget andet?

Og det kan faktisk ganske let ske – også for kristne… Ups! Nemlig – der er kun en vej til frugt: At være fyldt af Guds nærvær – Ånden – og så kommer frugten af sig selv – ja, selv et frugttræ skal jo ikke tænke over at bære frugt! Hvis det er et velpasset og sundt frugttræ – så kommer frugten bare.

“Du skal finde din frugt hos mig” (Hos 14,9). Er det ikke skønt! Når du kommer til Jesus – så får du din frugt! Som Jesus sagde: “Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre” (Joh 15,5).

Bliv hos ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *