At blive brugt af ham

En stor opgave – et enkelt liv

Nogle ting konflikter bare med hinanden – og for Johannes Døberen blev de konfliktende ting ‘sat på plads’ fra start.

Englen Gabriel sagde til Johannes’ far Zakarias:

“Han skal blive dig til fryd og glæde, og mange skal glæde sig over hans fødsel, for han skal blive stor for Herren” (Luk 1,14-15) – det var den skønne historie om Johannes.

Og så var der noget, han ikke skulle: “han må ikke drikke vin og øl” – men derimod: “men han skal fyldes med Helligånden allerede fra moders liv.” Og andre steder får vi at vide, at også hans kost og hans påklædning var enkel.

Det var Gud, der skulle fylde Johannes’ liv. Det var Helligånden, der skulle lede ham – ikke hans egne lyster.

Hans store opgave krævede det. Hans opgave bestod i: “Mange af Israels børn skal han føre tilbage til Herren deres Gud. Han skal gå foran ham i Elias’ ånd og kraft for at vende fædres hjerte til deres børn og give ulydige et retfærdigt sind og skaffe Herren et folk, der er gjort rede” (vers 16-17).

Dette var kun muligt, fordi det var Gud, der fyldte og ledte Johannes. Tænk, mennesker blev forvandlede, fordi Johannes lod sig bruge af Herren!

Må Gud velsigne dig i din daglige overgivelse og brugbarhed for Herren! Han vil også fylde dig med sig selv! Han vil også bruge dig og dit vidnesbyrd som et afsæt for, at han kan forvandle andre mennesker, så deres sind og liv bliver vendt mod Gud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *