At modtage

Rettigheder

Du har rettigheder, når du kommer ind foran Guds trone! Det er stort – næsten lidt vildt…

Jeg ser det igennem Lukas 18… ja, jeg synes, det er vildt fascinerende at se, hvordan det folder sig ud igennem et kapitel på den måde:

Jesus fortæller dem, at “de altid skulle bede og ikke blive trætte” (vers 1) og illustrerer det med historien om en enke, som kæmper for at få sin ret overfor en uretfærdig, ugudelig dommer. Og så siger han: “Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte deres ret, når de råber til ham dag og nat? Lader han dem vente? Jeg siger jer: Han vil skaffe dem ret, og det snart. Men når Menneskesønnen kommer, mon han så vil finde troen på jorden?” (vers 7-8).

Gud vil give dig det, du har ret til… og så uddyber han videre igennem de næste beretninger, hvad det betyder at komme i tro til Gud og få det, du har ret til.

Der var tolderen (vers 9-14) – som kom i tro: “Gud, vær mig synder nådig!” – og han “gik hjem som retfærdig”. Du har en synders rettigheder til Guds nåde. Bed om hans tilgivelse.

Der er barnet (vers 15-17) – som bare råber alle sine behov ud til sin far: “Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det.” Du har et barns rettigheder! Bed Gud om at give dig sit!

Det er den fattige – og ikke den rige – som får – for den rige tror, at han allerede har alt (vers 18-27). “Hvor er det vanskeligt for dem, der ejer meget, at komme ind i Guds rige.” Men selv, hvis du kæmper kampen for at slippe dit (den kamp kæmper vi alle) – så giver Gud os løftet: “Det, som er umuligt for mennesker, er muligt for Gud.” Bed Gud om hjælp til at erkende, hvor tomme dine hænder er… så har du allerede løftet om, at han vil fylde dem!

Du har al ret til himmelens herligheder – fordi Jesus døde for dig (vers 31-34).

Som en blind (vers 35-43) – har du ret til at råbe og råbe og råbe – højere og højere – indtil Jesus åbner dine øjne, så du virkelig kan se ham! Bed ham om, at du må se ham! Og han vil svare dig: “Bliv seende, din tro har frelst dig.”

Kom til Jesus – fast i din bøn: Gud, du må give mig alt! Jeg har intet. Du må åbenbare dig. Du må gøre det umulige muligt i mit hjerte. Jeg lægger al min tillid hos dig – far – jeg har ret til, at du tager dig af mig – for jeg har ingen andre!

Og det gør Gud! For han elsker dig så højt! Det er ham, der har givet dig de rettigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *