At blive brugt af ham

Når Gud kalder dig – så se ikke på dig selv

Moses gjorde det.

Gud sagde: “Jeg vil sende dig til Farao. Du skal føre mit folk israelitterne ud af Egypten.”

Moses svarede: “Hvem er jeg, at jeg skulle gå til Farao og føre israelitterne ud af Egypten?”

Men det handlede ikke om, hvem Moses var. ‘Forkert spørgsmål’ – men svaret står der: Jeg vil sende dig!

Gud svarer: “Jeg vil være med dig, og dette skal du have som tegn på, at det er mig, der sender dig: Når du har ført folket ud af Egypten, skal I dyrke Gud på dette bjerg.” (2 Mos 3,10-12).

Ja, Moses havde mange indvendinger. Han sagde måske ikke en gang dem alle… Gud, jeg slog en egypter ihjel, Gud, jeg måtte flygte, Gud, jeg fik aldrig dit folk over på min side – de anerkendte mig ikke, Gud, det er så længe siden jeg har været der, Gud, jeg kan ikke sproget, Gud, jeg er 80 år – hvor længe har jeg energi, jeg er ved at blive gammel… Gud, jeg tror ikke, jeg tør…

Hvad siger du, når Gud kalder dig? Hvad tårner sig op som forhindringer i dit liv for, at Gud kan bruge dig?

Men spørgsmålet: Hvem er jeg? … Det er ikke centralt her… Alt, hvad du har oplevet, kan Gud bruge, når du giver dig selv til ham! Gennem det, du har oplevet, har han formet dig til den, du er. Og lige præcis dig – kan Gud bruge. Også selvom han endnu ikke er færdig med dig… Det handler om, at Gud kan!

“Jeg svarede: ‘Her er jeg, send mig!’ ” (Es 6,8).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *