At blive brugt af ham

En ny chance

Paulus var så optaget af evangeliets forkyndelse på missionsrejserne, at han helt overså Johannes Markus. Ja, det vil sige, han så ham ud fra sit eget perspektiv – og dømte ham ude…

Johannes Markus havde nemlig været med i missionen – og var hoppet fra – sikkert fordi det var hårdt… Så Paulus ville ikke tage ham med på en ny rejse. Det ville Barnabas til gengæld. Og der blev faktisk en bitter uenighed ud af det – mellem Paulus og Barnabas – så de endte med at rejse ud som to hold. (ApG 15,36-41).

Men Johannes Markus var committed til mission, og han var vokset. Og heldigvis voksede Paulus også med tiden.

Så vi finder, at Paulus siger om Johannes Markus: “Markus, Barnabas’ fætter; ham har I fået påbud om – tag godt imod ham, når han kommer til jer” og “Tag Markus med, han er mig til god hjælp i tjenesten” (Kol 4,10; 2 Tim 4,11).

Det var godt, at Johannes Markus havde fået en ny chance! Og Paulus skulle måske ikke have dømt ham så hårdt…

Må vi lære af det! At give andre flere chancer – at forstå, at hjertets commitment godt kan være der, selvom en person svigter. Må vi give andre plads til at vokse!

Og husk det vedrørende dig selv, når du synes, at du har svigtet… Gud giver dig en ny chance! Han vil bruge dig – og han giver dig både hjælp og tid til at vokse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *