At være elsket

Sådan lader du Gud tage kampen

Josva ledte israelitterne ind i Kana’an. Gud havde lovet ham: “Jeg lader dig ikke i stikken og svigter dig ikke” (Jos 1,5). Og Gud selv ville gøre det: “Hvert sted, hvor I sætter foden, giver jeg jer, sådan som jeg lovede Moses” (vers 3).

Den første by de skulle indtage var Jeriko, og “Jeriko var lukket og låst for israelitterne; ingen kunne gå ud eller komme ind” (Jos 6,1). Sådanne situationer har du måske også oplevet i dit liv: Alt ser umuligt ud!

Gud var ved at forberede dem på indtagelsen, sejren. Og hvad kan vi så lære af det i forhold til vores umuligheder?

Først går folket over Jordan, og Gud beder dem sætte tolv sten op, som skal være “mindesten til evig tid” (Jos 4,7) om det, som Gud har gjort for dem. Husk på det som Gud har gjort – og tak ham for det, han har gjort tidligere i dit liv og eventuelt i andres liv.

Dernæst byder Gud, at israelitterne skal omskæres. Totalt ukampdygtige blev de og måtte holde sig i ro, indtil de kom sig (Jos 5,2-9). Og omskærelsen er et symbol på hjertets omskærelse: “Herren din Gud vil omskære dit og dine efterkommeres hjerte, så du elsker Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl” (5 Mos 30,6). Læg dit eget hjerte helt åbent for Gud, giv ham lov til at skære alt det væk, som skal væk, for at kærlighed til Gud er det altstyrende i dit liv.

Og herefter møder Josva føreren for Herrens hær, og Josva længes efter Guds ledelse og spørger: “Hvad har min herre at sige til sin tjener,” hvorefter han får svaret: “Tag dine sandaler af, for det sted, du står på er helligt” (Jos 5,14.15). Helt nær Gud. Og det var slaven, som ikke havde sko på, en fri mand havde. Josva får kaldet til at lade Gud lede, som en herre leder sin slave. Gud kalder dig til overgivelse, til at læne dig indtil ham og lade ham handle i det, som er svært i dit liv.

Og så kommer der en praktisk ting mere. Israelitterne skulle gå rundt om Jeriko i syv dage. Tallet syv er også fuldstændighedens tal. De skulle gå rundt om byen, indtil den faldt, kan man sige. På samme måde kan du omringe det umulige i dit liv med bøn – indtil Gud løser det.

Gud sagde: “Se, jeg giver Jeriko og dens konge i din hånd” (Jos 6,2).

Tak Gud, for alt det han allerede har gjort. Koncentrer dig om at kende og elske Gud. Anerkend Gud som din herre. Omring alt i dit liv med bøn. Kampen er Guds!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *