At være elsket

Intet og ingen kan skille dig fra ham

Paulus stiller flere retoriske spørgsmål for at understrege, hvordan det ikke er.

“Er Gud for os, hvem kan da være imod os?” (Rom 8,31). Nej, kan du ikke høre det: Hvis Gud virkelig er for dig – hvad betyder så alt andet?

Næste spørgsmål: “Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, vil han ikke med ham skænke os alt?” (vers 32). Jo! Gud vil gøre alt for dig!

“Hvem kan skille os fra Kristi kærlighed” (vers 35) – og jeg kan allerede mærke det: Ingenting! For Gud er jo for mig, og han har givet og giver mig alt! Og Paulus understreger ved at fortsætte: “Nød eller angst” – nej – mine egne manglende ressourcer og følelsesmæssige tunge ting kan ikke skille mig fra Gud.

“Forfølgelse, sult eller nøgenhed?” Om mennesker er imod mig – nej! Om jeg er sulten på mad, menneskelig kontakt, noget som vil tilfredsstille mine dybe længsler – nej, det skiller ikke, tværtimod oplever jeg, at Gud mætter! Min nøgenhed, alt det jeg ikke kan, mine synder som mennesker ikke kan se – nej, for Jesus er min elskede frelser!

Åh nej! “I alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os” (vers 37) – i kærlighed bærer han mig igennem! Igennem alt! Jeg knuses ikke – jeg står stærk med ham.

Og jeg føler mig sikker – ligesom Paulus: “For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre” (vers 38-39).

Amen!

Ingen eller intet kan skille dig fra Gud! Intet eller ingen kan skille dig fra Guds kærlighed! Du er højt elsket, og han har allerede gjort alt for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *