At være elsket

Åbent til Gud – og du går ikke i stykker

Vi læste Bibelen sammen. En af de andre læste højt, og pludselig bemærkede jeg noget, jeg ikke havde set før. Jesus blev døbt af Johannes i Jordan floden, og “straks da han steg op af vandet, så han himlene flænges og Ånden dale ned over sig som en due” (Mark 1,10).

Himlene blev flænget. Der var åbent, så Guds Ånd kunne komme ned over Jesus.

En af de andre bemærkede, at det samme jo skete med forhænget i templet, da Jesus døde. Ja: “Forhænget i templet flængedes i to dele, fra øverst til nederst” (Mark 15,38). Som et tegn på at med Jesu død var vejen åben mellem Gud og menneske. Som Paulus senere skriver: “Brødre, ved Jesu blod har vi altså frimodighed til at gå ind i helligdommen ad den nye, levende vej, som han har åbnet for os gennem forhænget, det vil sige ved sit jordiske legeme” (Hebr 10,19-20).

Og jeg slog det græske ord op – ordet at flænge bruges kun de to steder i Markusevangeliet. Men sikke en stor historie det ord fortæller!

At med Jesus – så er himlen blevet flænget åben, så Guds Ånd kommer ned over dig og mig.
Og med Jesus, så er vejen frem til Guds trone flænget åben, så vi kan være helt tæt på Gud.

Fantastiske Gud!

Jeg fandt også det græske ord to gange i Johannesevangeliet, hvor der står om Jesu kjortel. “Også kjortlen tog de; men den var uden sammensyninger, ét vævet stykke fra øverst til nederst; derfor sagde de til hinanden: ‘Lad os ikke rive [flænge] det i stykker, men trække lod om, hvem der skal have den’ ” (Joh 19,23-24). Og jeg tænkte, ja, som et billede på, at Jesus ikke blev flænget i stykker – han gav sig selv, fordi han elskede.

Og det andet sted handler om den fiskefangst, som Jesus mirakuløst gav sine disciple efter sin opstandelse. De fik enormt mange fisk, at de næsten ikke kunne trække det ind, “men skønt der var så mange, revnede [flængedes] nettet ikke” (Joh 21,11). Og jeg tænkte, ja, selvom vi i tjenesten for Jesus bliver spændt ud – måske til det yderste – så flænges vi ikke! Det er nemlig hans værk – og hans hænder er om os!

Så her står vi i dag: Ånden kommer ned over dig, vejen er åben for dig til Guds trone, og du rives ikke i stykker af det, han kalder dig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *