At modtage

Beder du om mere – får du mere

Fortvivlelse og håbløshed fyldte dem. Hele deres verden var væltet. For gennem det sidste stykke tid havde Jesus været centeret for deres håb, og nu var han død.

De var på vej fra Jerusalem til Emmanus, en strækning på 11 km. “Og det skete, mens de gik og talte sammen og drøftede det indbyrdes, kom Jesus selv og slog følge med dem. Men deres øjne holdtes til, så de ikke genkendte ham” (Luk 24,15).

Samtalen kom til at ændre deres liv for altid. Deres forståelse af Guds ord og fundamentet, de stod på. For i løbet af samtalen tog Jesus dem igennem det mest fantastiske bibelstudie nogensinde: “han begyndte med Moses og alle profeterne og udlagde for dem, hvad der stod om ham i alle Skrifterne” (vers 27). Deres hjerter brændte i dem, svulmede af glæde, nyt håb blev tændt.

Og de ville have mere! Så da “de var næsten fremme ved den landsby, de var på vej til, og Jesus lod, som om han ville gå videre, men de holdt ham tilbage og sagde: ‘Bliv hos os! Det er snart aften, og dagen er allerede gået på hæld.’ Så gik han med ind for at blive hos dem” (vers 28-29).

Og det gjorde Jesus! De fik mere – fordi de bad om mere! Ja, de fik meget mere – for da de skulle til at spise sammen, “tog han brødet, velsignede og brød det og gav dem det. Da åbnedes deres øjne, og de genkendte ham” (vers 30-31).

Søg stadig mere fra Jesus! Han vil give dig mere af sig selv, når du beder ham om det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *