At være elsket

Hvad gør så enorm en kærlighed ved dig?

Stort og vildt og fantastisk, at Jesus elsker os så meget, at han gav sit liv for os! … Men samtidig en noget abstrakt størrelse… Meget større end vi kan gribe… Og så rører den os nogle gange alligevel – og vi ser ligesom et glimt af, hvor stor den er…

Hendes historie rører mig – hun handlede i kærlighed – udover al forstand – fordi Jesus’ kærlighed først havde rørt hende.

Andre så ned på hende – for hun “levede i synd” (Luk 7,37). Men – hendes hengivenhed overfor Jesus viser mig, at Jesus ikke så ned på hende; han elskede hende.

Hendes kærlighed til Jesus gjorde hende modig – øjensynlig var hun ikke inviteret – men “da hun fik at vide, at han sad til bords i farisæerens hus, gik hun derhen” (vers 37). Uagtet at de andre nok ville kigge på hende med ringeagt…

Hun bøjede sig ned for Jesus “og begyndte at væde hans fødder med sine tårer og tørrede dem med sit hår, og hun kyssede hans fødder og salvede dem med olien” (vers 38) – hendes kærlighed flød over.

Hun var kommet med det bedste, hun havde, til Jesus – en “ægte, meget kostbar nardusolie”, ja, mere end en årsløn værd (Mark 14,3.5).

Åh, Jesus… elsk mig så meget… elsk mig så meget, så jeg ikke længere tænker på, hvad andre mener om mig… Må jeg også handle ud fra kærlighed til dig – intet andet… Jeg bøjer mig for dig, fordi jeg elsker dig… Jeg elsker at røre dine fødder; fødder, som har taget skridtene hen til mig – hvor du bøjede dig for mig, og løftede mig op. Jesus – en årsløn – det må bare være mit alt, jeg giver til dig… Gør mig til kærlighedens forvalter af din nåde – alt hvad jeg har, kommer fra dine velsignelser til mig!

Så stor en kærlighed! Tak for historien om denne troende, elskende kvinde! Hun spejler din kærlighed! Lad mig gøre det samme… Giv mig kærlighedens mod!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *