At være elsket

En brudt krukke – et brudt liv – er det ødselt?

Hvad tænker du – var det ødselt at bruge over tre hundrede denarer på en parfumeret olie – en meget kostbar nardusolie – og så hælde den ud over Jesus’ hoved?

Ved du hvor meget tre hundrede denarer er? I Den Nye Aftale – Det Nye Testamente på nudansk står der: “Du kunne have solgt den for mere end hvad en enkelt mand tjener på et helt år” (Mark 14,5). Og ja, i lignelsen om arbejderne i vingården står der, at “han var blevet enig med dem om en dagløn på en denar” (Matt 20,2).

Hun gjorde det. “Hun brød krukken og hældte olien ud over hans hoved” (Mark 14,3).

Få dage senere indstiftede Jesus nadveren. “Mens han spiste, tog han et brød, velsignede og brød det, gav dem det og sagde: ‘Tag det; dette er mit legeme’ “ (vers 22). Jesus’ legeme blev brudt ligesom brødet – og ligesom krukken – var det ødselt?

Jesus koblede de to begivenheder – salvingen af ham og hans død: “Hun har på forhånd salvet mit legeme til begravelsen. Sandelig siger jeg jer: Hvor som helst i hele verden evangeliet prædikes, skal også det, hun har gjort, fortælles til minde om hende” (vers 8-9).

Kernen i de to historier er den samme: Hun brød krukken, fordi hun elskede ham. Han gav sit legeme til at blive brudt, fordi han elsker dig! Ja, og hvert eneste menneske i hele verden.

Tag imod den kærlighed! Giv ham din kærlighed! … Det er ok at være ødsel med sin kærlighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *