At være elsket

Læn dig ind i hans bøn

“Herre, lær os at bede,” sagde disciplene til Jesus (Luk 11,1), og Jesus lærte dem Fadervor.

Vi kan finde så meget i Fadervor. Men det er også en bøn, vi bare kan læne os ind i – uden selv at skulle finde ord og tanke til en bøn – uden at skulle formulere. Det er muligt bare at modtage bønnen, som han gav – og bede den med ham som grundlag.

“Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld,
som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke ind i fristelse,
men fri os fra det onde.
For dit er Riget og magten og æren i evighed!!
Amen.”

(Matt 6,9-13).

Bed den. Bed den igen. Langsomt. Stop ved hver sætning og grib den.

Jeg er også blevet velsignet ved, at hans enkle bøn i rummet sammen med ham er blevet foldet ud. Ja, som en feedback til ham – en tak over, hvad den betyder ind i mit liv. Jeg læner mig ind til ham – for hvor er det vidunderligt, at han er som den mest elskende far for mig! Tænk, at han overskuer alt, fra sit sted i himlen. Fantastisk at han har alle ressourcer til sin rådighed.

Tak, at det er dig, jeg beder til… Tak, at det er den bøn, jeg modtager fra dig… Tak, at du er min kærlige far, at jeg må komme til dig med alle barnets rettigheder, med al min svaghed til FAR, som kan alt, tak at jeg bare må råbe mit behov ud: Far, jeg er sulten. Far, det her kan jeg ikke finde ud af. Far, du som er i himlene og er over alt, overskuer alt – det her må du tage dig af…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *