At være elsket

Jesus gør det ikke alene – han har brug for dig!

Måske var du med i går, da vi kiggede på Jesus, som ser dig med den allerstørste kærlighed og er klar til at hjælpe og bære dig.

Vi læste dette stærke vers: “Når han så på skarerne, blev han fyldt af medlidenhed, for de var mishandlede og nedbrudte, og de vidste ikke, hvor de skulle gå hen for at få hjælp. De var som får uden hyrde” (Matt 9,35).

Jesus så skarerne. Der var mange. Jesus var i fuld gang. Faktisk gik han “omkring til alle byer og landsbyer i den egn” (vers 35) – han underviste “og forkyndte de gode nyheder om Guds rige. Overalt helbredte han mennesker for alle slags sygdomme og lidelser.” Men – han var jo bare ham. Og skarerne – de var mange. Så der skulle mere til:

“Og han sagde til sine disciple: ‘Høsten er stor, men arbejderne er få. Bed derfor ham, der har ansvaret for høsten, om at sende flere arbejdere ud for at få høsten ind’ “ (vers 37-38).

Og behovet for at sende arbejdere ud til alle de mishandlede og nedbrudte er ikke blevet mindre. Jesus er i himlen, og selvom han kommer mennesker nær igennem sin Ånd, og selvom det altid er hans Ånd, der rører hjerter og gør den virkelige forskel – så sender Gud også et menneske. Han ved, at vi også har brug for hinanden. For et menneske, der lytter. For et menneske, der giver os et knus. For et menneske, der støtter os, når vi går; tørrer vores feberhede pande, når vi er syge; og hjælper os, når livet kalder på mere, end vi magter alene.

Så Gud sender dig! Gå ud og elsk! Fortæl om Gud, der elsker – mens du elsker! Elsk med dine hænder og din tjeneste. Elsk når du lytter. Elsk når du er i forbøn. Elsk når du møder et behov hos en, som ikke vidste, hvor han skulle gå hen… Men du ved det! Du kender den store hyrde! Del ham og elsk som ham!

(Bibeltekst fra Bibelen på hverdagsdansk, Scandinavia Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *