At være elsket

Gud kan give den svageste sejr!

Det er faktisk ret vildt. En fantastisk ting vi kan lære af en ny krig…

Asa, som tjente Gud, havde en hær på fem hundrede og firs tusind mand. Mod ham rykkede nubieren Zera ud med en hær på en million mand. STOR forskel!

Det kræver tillid at gå til Gud i den situation! At stole på Gud. Og det gør Asa. Der står:

“Asa råbte til Herren sin Gud og sagde: ‘Herre, for dig er der ingen forskel på at hjælpe den, der har stor styrke, og den, der ingen har. Hjælp os, Herre vor Gud, for dig støtter vi os til, og i dit navn er vi draget mod denne hær. Herre, du er vor Gud; overfor dig formår intet menneske noget” (2 Krøn 14,10).

Jeg elsker de ord: for dig er der ingen forskel på at hjælpe den, der har stor styrke, og den, der ingen har! Sådan er det! For Gud er jo Gud! Men – det kan være svært at være menneske i! Det udfordrer vores tillid. Skøn beretning om tillid!

Og skønt bønnesvar – i næste sætning: “Da slog Herren nubierne i kampen mod Asa og Juda, og nubierne flygtede” og videre “nubierne faldt til sidste mand, for de blev knust af Herren og hans hær, og judæerne tog et meget stort bytte” (vers 11 og 12).

Gud gjorde det ordentligt. Og de små gik ikke fattige ud.

Tag det vidnesbyrd med ind i dit livs kampe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *