At blive brugt af ham

Af sig selv – uden han ved hvordan

Jeg synes, dette er virkelig stærke ord – og jeg elsker dem:

“Og han sagde: ‘Med Guds rige er det ligesom med en mand, der har tilsået jorden;  han sover og står op, nat og dag, og kornet spirer og vokser, uden at han ved hvordan.  Af sig selv giver jorden afgrøde, først strå, så aks, så fuld kerne i akset.  Men når kornet er modent, går han straks i gang med seglen, for høsten er inde’ “ (Mark 4,26-29).

Der er meget, mennesker kan gøre: Forberede jorden, tilså jorden, vande jorden, luge, sætte støttepinde ved planterne og sætte skygge over dem.

Men – det allervigtigste kan mennesker faktisk ikke: Sørge for at kornet vokser. Der er noget, der sker, uden at han ved hvordan – ligesom af sig selv. Og det er Gud, som gør det. Han er aktiv – selv når kornet vokser.

Nu handler lignelsen om Guds riget og om at vinde mennesker for Gud. Og det er i den sammenhæng, at jeg holder så meget af, at der sker noget – uden at jeg ved hvordan – ligesom af sig selv. For at vinde et menneske for Kristus – det er på ingen måde noget, jeg kan – det er ikke noget med at lære en bestemt metode, som virker – det handler om Gud – og det er Gud, som gør det!

Vidunderligt. Jeg kan – også ved Guds nåde – være venlig, imødekommende og favnende – det er måske forberedelse af jorden. Jeg kan dele Guds ord og mine erfaringer med ham – det er at så sæden. Og jeg kan støtte mennesker i selv at tage Guds ord til sig. Og det er vidunderligt – for jeg elsker Jesus, og alt hans er det bare så skønt at dele.

Og alt dette kan komme til at gøre en virkelig forskel – fordi Gud gør det! Fordi han bruger det til liv i et andet menneske. Fordi han selv oversætter sit eget ord til liv i mennesker. Og alt dette kan kun Gud!

Det er da egentlig nemt… bed Gud om at han må sætte dig i stand til at dele det, du har fra ham med andre… bed ham om at bruge det til liv for en anden…

Jeg tænker, at Guds løfte er koblet til historien: Når vi deler ham og hans – så vil han bruge det til velsignelse for en anden. … Mens du sover…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *