At blive brugt af ham

Det er så enkelt: Guds kald til dig

Måske var du med i går, da jeg skrev lidt til dig, som har en uro i forhold til, om du nu lykkes med at få taget de rigtige valg og leve et liv, så Guds kald til dig “lykkes”. Og “dig” det omfatter mange personer igennem årene, som jeg har mødt – nogle deler tanker, hvor de virkelig oplever, at de er i Guds kald; andre er præget af frustration over omstændigheder eller pres i forhold til at ville tage de “rigtige” beslutninger, de føler sig uforløste og på afstand af at opleve Guds kald udfolde sig i virkeligheden.

Igennem mit liv synes jeg, at det med Guds kald bliver mere og mere enkelt… Gud er så stor – Gud elsker mig så meget – Og Gud misser ikke at lede eller bruge et eneste menneske som vil ham til andre menneskers velsignelse og til sin ære. Så – kort og godt: Søg Gud af hele dit hjerte – så tager han sig af resten. Så lever du hans kald. Men, spørger du måske, er det virkelig så enkelt. Ja, det er det.

Men betyder mine valg da ikke noget? Er det ikke stadig mig, der skal træffe beslutninger? Jo – masser. Og jo, selvfølgelig betyder det noget. Men sagen er – Gud er bare så meget større! Gud formår at bruge dig – uanset dine omstændigheder. Og selv hvis du står på ryggen af andre menneskers eller dine egne dårlige beslutninger, så kan Gud bruge dig. Ja, det er ret vildt – men sådan er Guds nåde i et menneskes liv. Og at blive brugt af Gud handler altid om Guds nåde, ikke vores fortjeneste. Og hans kald handler om at være sendt ud, så hans nåde kan virke i andre menneskers liv – det er ham, som gør det – ikke dig.

Derfor er det med Guds kald virkelig så enkelt – søg og tjen Gud lige nu, i de omstændigheder du er i lige nu – så skal Gud nok tage sig af resten og lede dig. Nu og i de valg der kommer.

Som Paulus siger: “Men af Guds nåde er jeg, hvad jeg er, og hans nåde imod mig har ikke været forgæves; jeg har arbejdet mere end nogen af dem, det vil sige ikke jeg, men Guds nåde, som har været med mig” (1 Kor 15,10).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *