At modtage

Guds værk – og mine gode gerninger

Der er en tilsnigelse i overskriften… og alligevel – ved Guds nåde – så er det sandt. For de gode gerninger, som han lægger ud for mig – bliver jo også mine. Sammen med ham. Hvilken skøn nåde.

Lad os læse teksten – som jeg holder utrolig meget af: “For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i” (Ef 2,10).

Det er ord fra ham til mig, som jeg kan læne mig ind i hver eneste morgen. Når jeg møder dagen – en dag med skønne mange timer – men også med meget mere, jeg kunne gøre, end timerne kan rumme. Gud, lad mig være i de gerninger, som du har til mig i dag…

Gud, gør mig i dag til velsignelse for nogen… Hans værk, ja. For jeg ved ikke, hvilke prioriteter, der er vigtige… Han gør. Og han leder mig.

Og jeg elsker det – han gør det – totalt – jeg er hans værk! Wau. Skabt i Kristus Jesus! Det er ham i mig og jeg i ham – Gud og mig sammen – og så bliver det godt! Så renses jeg og det, jeg gerne vil gøre for en anden.

Og det forenkler mit liv og min dag. I en verden med megen kompleksitet og mange dagsordener. Gud, dine gerninger for mig i dag… dig i mig hele dagen, skridt for skridt, hånd i hånd… jeg vil bare være dit værk i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *