At modtage,  At være sammen med ham

Tro uden tvivl?

Tro uden at tvivle? Gyser du lidt ved tanken… Lad os kigge på det.

“Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, skal han bede om at få den af Gud, som giver alle rundhåndet og uden bebrejdelser, og så vil han få den. Men han skal bede i tro, uden at tvivle; for den, der tvivler, er som en bølge på havet, der rejses og brydes af vinden. Det menneske skal ikke bilde sig ind, at det får noget af Herren, tvesindet som det er og ustadigt i al sin færd.” (Jak 1,5-8).

Nå? Hvis vi altså tvivler – så skal vi ikke forvente at få noget som helst… Gud, som lige har lovet os visdom – som han giver rundhåndet – og uden at bebrejde os for, at vi mangler den… Og så kommer denne meget stærke udtagelse om tro og tvivl.

OK – jeg vender tilbage til det, vi har kigget på de sidste dage om, hvad vi tror på og hvem vi tror på.

Her handler det om visdom fra Gud! Ikke noget i os selv – ikke svar på et specifikt hvad – men en connection med en hvem, som vil give os visdom i alle situationer.

Og så bliver det pludselig så indlysende logisk og enkelt… Hvis du tror på Gud og har din tillid til ham – så bliver den visdom nemlig omsat i dit liv. Så gør du, hvad Gud tænker – selvom det ikke umiddelbart giver mening for dig… Du tager imod, hvad Gud tænker om tingene, selvom du selv må slippe noget… Du venter på hans svar, selvom du ønsker svaret nu…

Omvendt – tror du ikke på Gud – så stiller du dig selv over Guds visdom hele tiden i småt og stort. Du lytter slet ikke til ham – jo, du lytter, når det passer dig! Ud og ind af kontakten med Gud… Og det ender med, at du slet ingenting får… for – du er faktisk ikke interesseret i det! Du er interesseret i en “julemands-figur”, som giver dig det, du vil have…

Så verset handler om – at connecter du med Gud i tro – så får du alt det, som er hans. Måske ikke det svar, som du havde drømt om… men det, som er bedre, fordi det er hans – og som du tager imod med fred i sind, fordi du kender ham!

Så… du kan sagtens have tvivl om, hvad der er det rigtige at bede om… du kan være i tvivl om, om Gud vil give dig det, du beder om… Men – det er som sagt ikke det, det handler om – den tvivl kan du blot give til Gud – i tillid til HAM, som du beder til! Og så tage imod det, som han giver dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *