At modtage

Husk at bruge tid alene og til hvile

Der er jo hele tiden meget, der kalder på ens tid og opmærksomhed. Det er let at blive ved med at kaste sig over ting, der skal gøres. Tilmed kan man veksle lidt imellem typerne af opgaver… så der bliver en slags hvile…

Hvile. Alene. Gøre ingenting. Lade op.

Jesus inviterer os til at gøre det – sammen med ham: “Kom med ud til et øde sted, hvor I kan være alene og hvile jer lidt” (Mark 6,31).

Han sagde det til disciplene, efter at de havde været af sted to og to for at prædike, helbrede og uddrive dæmoner. De kom tilbage med gode oplevelser. Og måske lidt trætte og brugte. I al fald så Jesus, at de havde brug for hvile.

Og det ser han også, at du har brug for. Kom, siger han til dig, vær nu alene lidt og få noget hvile… Han velsigner de øjeblikke… Han lader sin nåde strømme igennem dit sind og din krop… Hvile som nærer alt i dig… hvile fra ham… ja, måske hvile sammen med ham… En gave fra ham til dig!

Jeg kan godt lide at være stille med Gud. Bare være sammen – uden at sige noget… men med bevidstheden om, at jeg er sammen med ham og hviler hos ham. Det genoplader virkelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *