At være sammen med ham

Frygt ikke – vi mødes for aldrig at skilles

Det var lige før påskefesten. De var sammen, Jesus og hans disciple. Måske var det hele lidt… anderledes… Jesus havde vasket disciplenes fødder – det skulle en tjener jo gøre. Judas havde forladt selskabet, og Jesus havde sagt til Peter, at han ville fornægte Jesus.

Nu siger Jesus: “Jeres hjerte må ikke forfærdes!” (Joh 14,1) – som om, der var noget at være bange for… og ja, han fortsatte med at fortælle, at han ville gå bort. Huff. Det brød de sig bestemt ikke om. Måske forstod de heller ikke rigtig, hvad han mente…

Nu, efter, ved vi godt, hvad Jesus mente, og vi kan læse Jesu kærlige, forberedende ord i Johannes evangeliet kapitel 14-17 til dem – og til os.

Ja – til os. Til os kommer forsikringen: “Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jeg, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er” (Joh 14,2-3).

Du er i Jesu tanker! Han er ved at gøre en plads klar til dig. Et hjem. Stedet, hvor du kan folde dig ud, hvile og leve – ja, for evigt. Og så vil Jesus altid være sammen med dig! For aldrig at skilles mere.

Det er ordene til dig i dag… Og måske spørger du som Thomas: “Herre, vi ved ikke, hvor du går hen, hvordan kan vi så kende vejen?” Og Jesus svarer dig, som han svarede Thomas: “Jeg er vejen og sandheden og livet” (vers 5-6).

Kom til Jesus nu… kom til Jesus hver dag… og en dag, så er du med ham i evigheden! Frygt ikke noget i dette liv – for det evige liv med ham er sikret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *