At være elsket

Der er noget, du ikke kan købe for penge

Selv hvis du har alle penge i verden – så kan du ikke købe Guds nåde.

Ja, når man lige tænker over det – er det med den første tanke helt fantastisk. Vi har vænnet os til at tænke over frelsen som fri. Så, selvfølgelig.

Men… hvordan hvis vi går dybere end tanken… ind i vores ubevidste mønstre… Kan vi så bedre li’ at være den, der i stand til at give end at være den, der får? Er det mægtig svært at være afhængig af andre? Vil vi helst være ovenpå altid… Også i forhold til Gud…?

Eller – kan vi bare en lille smule godt li’, hvis andre beundrer os. For noget vi har gjort. Måske tilmed for vores åndelige kvaliteter. Ja, at vi på en god måde viser dem hen til Kristus… Kan vi komme til at tage noget af Guds nåde selv…?

Jesus giver ingen plads for salg af Guds nåde: “Så gik Jesus ind på tempelpladsen, og han jog alle dem ud, som solgte og købte dér, og han væltede vekselerernes borde og duehandlernes bænke, og han sagde til dem: ‘Der står skrevet: ‘Mit hus skal kaldes et bedehus.’ Men I gør det til en røverkule. ‘ “ (Matt 21,12-13).

Mens autoritetens stemme stadig hang i luften, og det menneskeskabte stadig lå og rodede på jorden skete det, “at blinde og lamme kom hen til ham på tempelpladsen, og han helbredte dem” (vers 14).

Ja, de kom uden – og Jesus gav dem!

Kom rig – og du får intet, for du kan ikke købe af Kristus… Kom uden – og du får helbredelse og liv!

Kom! Du er elsket, og han venter længselsfuldt efter, at du kommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *