At være sammen med ham

Glæde over Gud

“Lykkelig den, som… har sin glæde ved Herrens lov og grunder på hans lov dag og nat.” (Sl 1,1.2)

Gud er… og så kan vi sætte alle mulige ord efter, som udtrykker noget om, hvem og hvordan han er, fx: kærlighed, livets brød, den gode hyrde, vores far. Og så er der hans lov. På en måde kan man også sige, at Gud er sin lov…

… fordi hans lov også udtrykker noget om, hvem og hvordan han er. Fx siger et af budene, at vi ikke må slå ihjel, fordi Gud giver livet og elsker, vi må hverken slå fysisk eller mentalt ihjel. Eller vi finder naturlove, som fortæller om den orden og balance, som Gud har skabt.

Så – at være optaget af at finde ud af mere om Guds lovs betydning – er at finde ud af mere om Gud. Og det kan faktisk godt gøre en begejstret – for Gud er fantastisk, og at grave og finde nye perspektiver omkring Gud – det åbner mere af hans storhed for en.

Når man finder sin glæde ved at grunde over Gud og hans lov – så bliver glæden bare større og større! Fordi man kan blive ved med at finde nye forunderlige ting ved Gud. Man lærer ham bedre at kende – og samværet med ham bliver også rigere. … Så her har du et livslangt bibelstudie!

Har du lyst til at lytte til en prædiken om glæde, så finder du den her: Glæde i Herren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *